a6109d_Max_Mara_CPH_-_5049326

Det internationale modehus Max Mara lancerer nu Whitney Bag, der er designet i samarbejde med Renzo Piano, arkitekten bag det berømte Whitney Museum i New York. Københavns Lufthavn er blandt en lille udvalgt skare det eneste sted i norden, der udstiller og sælger den meget unikke nummererede taske.

I anledning af indvielsen af ​​det nye Whitney Museum of American Art i New York d. 24. april annoncerer Max Mara et ekstraordinært samarbejde med arkitekten bag det nye Whitney Museum, Renzo Piano, lanceringen af ​​Whitney Bag. Tasken er designet i fællesskab af Max Mara og Renzo Piano Building Workshop og Whitney Bag er en hyldest til den italienske kreativitet.

Københavns Lufthavn i eksklusiv gruppe

Whitney Bag bliver solgt i Max Maras butikker verden over, men kun ganske få af disse får samtidig lov at udstille illustrationen af Whitney Museum med en af de eksklusive nummererede tasker, som på verdensplan kun findes i 250 eksemplarer. Som eneste butik i hele norden har Max Mara valgt at give Københavns Lufthavn denne ære.

”Vi er utrolig beærede over at blive valgt som et af de få steder i verden, hvor Max Maras helt nye Whitney Bag lanceres og oven i købet få lov at sælge et par stykker af de meget eftertragtede nummererede tasker. Det passer perfekt ind i vores strategi og ønske om at skabe ekstraordinære oplevelser for passagererne, når de bevæger sig igennem vores shoppingcenter og giver vores lufthavn endnu en dimension af mode,” siger Lise Ryevad, Director, Airport Sales i Københavns Lufthavne A/S.

For de, som drømmer sig til en af de nummererede tasker, kan den ses i installationen, der er placeret udenfor Max Mara-shoppen i T2 i Københavns Lufthavn.

Æstetik og teknik er begreberne bag Whitney Bag, som kan prale af rent design og sofistikerede materialer direkte inspireret af museet, der betragtes som et af ​​de mest fremragende nye arkitektoniske træk i New York med sit fremtrædende indgangsparti med glas- og metaloverflader, stålelementer og en imponerende struktur, der indhyller bygningen som et bånd.

Whitney Bag design by Renzo Piano Building Workshop

Whitney Bag er udformet i blødt kvalitetslæder med en elegant oveflade og karakteristiske syninger, der skaber fine linjer og en direkte forbindelse til museets ydre arkitektoniske struktur og stålkonstruktioner. De grafiske linjer skabes ved hjælp af traditionelt læderhåndværk med innovative industrielle teknikker. Messingplader anvendes som støbeform til strimler af læder, der skaber mønstret på tasken. Bygningens facade bruges som inspiration til spænder, inderlommen og den iøjnefaldende karabinhage – et signaturelement i tasken.

Alle elementer er skabt med en speciel galvanisk belægning, der afspejler materialerne brugt til museet. Foret er en uventet kontrasterende rød farve, en særpræget bestanddel af tasken og et øjebliksbillede af sofistikeret og slående brug af primære farver, der kendetegner detaljerne i mange projekter lavet af Renzo Piano Building Workshop.

Whitney Bag vil være tilgængelig i tre størrelser og farver – sort, bordeaux og cognacfarvet. Der vil også være et begrænset, nummereret oplag eksklusive samlerobjekter: 250 tasker med logo på indersiden – i en lyseblå-grå farve, der minder om den metalliske skygge af ​​museets facade.

Ligesom Whitney Museum passer perfekt ind i det naturlige, urbane og sociale landskab i Meatpacking District, er tasken mere end en designers idé om at skabe en elegant, alsidig og dog stadig praktisk taske. Al overskuddet vil blive doneret til Renzo Piano Foundation for at finansiere fondets uddannelsesaktiviteter.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *