Hvis der er nogen, der ved noget om smykker, er det Lund Copenhagen. Med rødder helt tilbage til 1858, er smykkefirmaet et af Danmarks ældste smykkehuse med klassiske design som Margueritten og Dagmarkorset.

KORS BY LUND er navnet på Lund Copenhagens Dagmarkors-kollektion. Siden slutningen af 1800-tallet har korset været et populært smykke i Danmark, og er et stort hit som en klassisk og tidløs gave til både dåb og konfirmation. Dagmarkorsets historie går helt tilbage til 1683, hvor korset blev fundet ved Dronning Dagmars grav i Sankt Bendts kirke ved Ringsted.

Lund Copenhagen fortolker det klassiske Dagmarkors i deres KORS BY LUND-kollektion, som indeholder smykker inspireret af det originale kors fra 1683 med flere farver emalje samt klassiske runde og bløde kanter, der adskiller Dagmarkorset fra et almindeligt kors. Derudover indeholder kollektionen en nyfortolkning af Dagmarkorset i sølv, oxyderet og guld.

MARGUERIT BY LUND er Lund Copenhagens nye fortolkning af de klassiske margueritsmykker. Mange kender Marguerit-smykket som en af Hendes Majestæt Dronning Margrethe d. II’s favoritter. Det første margueritsmykke var en margueritbroche, som blev fremstillet hos juveler Carlman i Stockholm. Dronning Ingrid fik smykket foræret af sin far, da hun ægtede Kong Frederik, som et minde om hendes moder, kronprinsesse Margaretha, der døde i en alder af kun 38 år. Moderens kælenavn var “Daisy” – det engelske ord for marguerit. Brochen har siden da været et af Dronning Ingrids kæreste smykker, og fungerede som “noget lånt” ved Dronning Margrethe d. II’s bryllup.

Margueritten er en dansk klassiker, når det kommer til smykker. Nationalblomsten kan bæres af kvinder i alle aldre, med sit tidløse og elegante design, der findes i alle afskygninger.

Lund Copenhagen har fortolket den klassiske Marguerit-serie med kollektionen MARGUERIT BY LUND, hvor det klassiske motiv ses i mange variationer. Kollektionen indeholder både margueritbrocher udformet som margueritblomsterhoveder, samt halskæder, ringe og øreringe i forskellige udformninger og farver.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *