FAZION

Gode husråd

Gode husråd til køkkenet

Vi kender nok alle et eller andet gammelt husråd, der er gået i arv fra vores forfædre til os. Nogle gange ved vi ikke engang, hvorfor vi gør ting på en specifik måde. Vi gør det bare, fordi det har vi lært. Vi lister her nogle forskellige gode husråd til køkkenet. Måske du kan genkende nogle af dem.

  • Tilføj et par dråber citronsaft til fløden for at få den til at stivne hurtigere
  • Vil du gerne undgå tårer, når du skærer løg, så dyp først løget i koldt vand
  • Skær bløde oste med tandtråd så går det lettere
  • Gnid rivejernet med sandpapir og gør det skarpt igen
  • Skær kager let og elegant ved at varme kniven op først

Hvad er husråd

Husråd er også kendt som husmoderråd eller huskeråd. Kort fortalt er det små tommelfingerregler, hjælp til hukommelsen eller tips, som er overleveret fra generation til generation. Vi kender alle bedstemoderen, der lige har lidt visdom at dele. Nogle af de bedste tips, der rent faktisk letter livet lidt, kommer faktisk på basis af erfaring fra ældre mennesker. I dag vil vi nok oftest kalde det for lifehacks, men det er stadig det samme. Tips, tricks og hjælp til stort og småt.

Meget går i glemmebogen efterhånden i og med de ældre generationer forsvinder. Det er ærgerligt, for meget går tabt på den måde. Lad det være en opfordring til at spidse ørerne næste gang, din mormor, farmor, bedstemor eller andre vil dele en livserfaring eller et godt tip til dig.