FAZION

Folk der løber - Løbe alene eller sammen med andre

Løbe alene eller sammen med andre

Mange nyder at løbe. Men er det bedst at løbe alene eller sammen med andre? Meget af det er en holdningssag, og hvad du foretrækker. Men der er nogle fordele og ulemper ved begge dele.

At løbe

Det allervigtigste når det kommer til at løbe eller al træning i det hele taget er, at det er noget, du kan lide. Hvis du hader at udføre det, kommer det aldrig til at blive godt. Løb er ikke for alle, men det er gavnligt, hvis man kan lide det. Løb er effektiv kredsløbstræning. Det frigiver også nogle hormoner, der gør dit humør bedre. Kroppen føles lettere, når du suser afsted. Mange bruger det også som et mentalt frirum, hvor tankerne kan flyde og blive bearbejdet. Samtidig forbrænder løb en masse kalorier, styrker hjertet og sænker blodtrykket. Ny forskning viser endda, at løb kan være medvirkende til at modvirke flere kræfttyper.

Løbe alene eller sammen

Det store spørgsmål er så, skal du løbe alene eller sammen med andre? Det kommer mest an på, hvad du trives med. Bruger du løbeturene til at bearbejde tanker og komme mentalt ned i gear, kan det være en fordel at gøre det alene. Foretrækker du at konkurrere eller har svært ved at komme afsted på dine løbeture, kan selskab helt klart være en fordel. Selskab på løbeturen kan give dig en ekstra dimension i forhold til at stå til ansvar for nogen eller have nogen at dele det med. Det kan være en fordel, hvis du kan lide at presse dig selv ved, hvis din løbemakker f.eks. er hurtigere end dig, eller I kan indlægge små sprint mv. undervejs for at konkurrere.