Børn elsker at bevæge sig. De elsker at få lov til at bruge alt deres energi, og hvis man ønsker lidt fred og ro som forældre, bør man helt sikkert lade dem få lov til at brænde lidt krudt af. Ofte går børnene til en fritidsaktivitet, og hvis de ikke selv spørger om at få lov til at starte til en sportsgren, så spørger forældrene som regel deres barn. Det er altid en god ide at opfordre sit barn til at dyrke motion, der er nemlig en stor chance for, at man kan få et gladere barn af det.

Både for voksne og børn

Det er ikke kun børn, der bliver glade af at dyrke sport eller dyrke en fritidsinteresse. Som voksen er det også sundt at gå til enten det ene eller det andet. Man kan melde sig ind i en løbeklub eller på et fodbold- eller håndboldhold, og så er man sikret et afbræk i hverdagen. Derudover får man også noget socialt ud af det, og det gælder ikke kun den voksne. Børnene får nok næsten mere socialt udadtil, da de ikke har de samme hæmninger som de voksne. Børnene lærer også at tage et ansvar og blive mere selvstændige.

Det er altid godt at have noget, hvor det er nødvendigt at præstere lidt. Der er intet som den følelse af fællesskab, der opstår, når man har vundet en fodboldkamp, eller den glæde der opstår, når man har gennemført et løb – uanset om det er 3 eller 21 kilometer, man har løbet. Disse følelser er gode for alle at føle, og børn har især behov for den følelse af succes. De har til gengæld også brug for at opleve, at det er okay at tabe eller ikke at gennemføre, så de ikke pludselig en dag står helt forbavsede og ulykkelige over, at sådan en ting kunne ske. Alt dette kan sport og fritidsaktiviteter være med til at lære på børn og voksne.

Husk det rigtige udstyr

Både børn og voksne har brug for det rigtige udstyr, når de dyrker sport. På www.intersport.dk er det muligt at finde det rigtige tøj og de rigtige sko til både børn og voksne. Man kan også tage et kig på kids-world.dk. Her har de også et stort udvalg af sportstøj til børn. Se mere her. Det er vigtigt med det rigtige udstyr, for eksempel er det aldrig særlig sundt, ikke at løbe længere distancer i løbesko, da det hurtigt kan medføre skader. Desuden er det altid rart at have noget, som man kan skrive på ønskelisten – barn som voksen.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *