FAZION

Tre tips til selvkærlighed

Tre tips til selvkærlighed

Selvkærlighed er et af tidens buzzord, og alligevel er det noget, vi mennesker har så svært med. Hvorfor kan vi være de bedste venner med folk og se alle deres positive egenskaber, men kæmpe så meget med at rose os selv?

Alenetid til dig selv

En del i det med selvkærlighed er at afsætte tid til dig selv. Tid, du kan bruge på det, du har brug for. Om det er en stille gåtur alene. En kop kaffe på din yndlingscafe. At sidde og læse en bog. Tid hvor du er alene, kan reflektere eller dyrke de ting, du holder af. Det skal du prioritere i denne kamp om at elske og respektere dig selv. Det kan gøre noget for din selvtillid og dit overskud.

Sig nej

Nogle gange er det sundt at sige nej. Især når det kommer til andres ønsker og behov. Lyt til dig selv – hvad har du behov for. Har du behov for at tage med til den venindefrokost, eller trænger du til en dag til dig selv? Har du behov for at arbejde på lørdag for at hjælpe din chef, eller trænger du til at koble af i din weekend? Lær at sige nej. Det er svært, men start med de små ting. Føl hvilken glæde og boost det giver, når du siger nej til noget, du ikke har lyst til.

Tal pænt til og om dig selv

Kig på dig selv i spejlet og sig nogle pæne ting. Fortæl dig selv hvad du godt kan lide. Måske er det dine øjne. Måske er det din humor. Måske er det din væremåde. Fortæl dig selv alle de ting, du sætter pris på. Det lyder underligt og vil føles fjollet – men det er bevist, at det faktisk virker.