FAZION

det rette ur, brodersen kobborg

Sådan vælger du det rette ur til dig

Publiceret 24/11/2021

At vælge ur kan være en jungle, fordi der er så utrolig mange slags. Herunder finder du et par tips til, hvordan du finder det ur, du bliver gladest for.

Hvis du går og er træt af dit gamle ur eller ganske enkelt mangler et nyt ur, men simpelthen ikke ved, hvor du skal starte eller slutte i eftersøgningen, så kommer her et par tips.

What do you want to use the watch for?

For det første er det vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvad du vil bruge dit ur til. Der er stor forskel på, om dit ur skal være meget præcist ned til sekundet, og derfor har brug for et digitalt ur, eller om du blot skal have en hurtig fornemmelse om, hvad klokken er. Dernæst er der også forskel på, om uret blot skal være praktisk, eller om det ligeså meget handler om at finde et ur, som du synes er pænt og som fungerer som en slags accessory. 

What quality should the watch be in?

Der findes enormt mange forskellige typer ure, og prisklasserne varierer enormt meget. Det gør de selvfølgelig blandt andet, fordi det går hånd i hånd med kvaliteten. Omvendt er der også ure, der er ekstremt dyre og koster mange, mange tusind kroner, og det er ikke nødvendigvis fordi, kvaliteten er ekstremt meget bedre end andre gode mærker, men mere fordi man så køber et ikonisk ur af de største brands. Den slags ure, der mere er statements og altså ikke bare et ur.

Går du efter et særligt brand?

Et af de lande, hvor mange kendte brands inden for ure kommer fra, er Schweiz. Og derfor går du aldrig helt galt i byen, hvis du falder over et brand, du kan lide, som kommer fra alpelandet. Et af de kendte brands derfra er Tissot, der er et schweizisk produceret kvalitetsbrand, der blev grundlagt helt tilbage i 1853 af Charles-Félicien Tissot & Charles-Emile Tissot. Når man taler om Tissot, så har brandet i mange år været forbundet med forksllige sportsgrene, fordi de netop har produceret ure til sportslig brug. Men de har også et stort udvalg af smukke, mere æstetiske ure, som blandt andet helt klassiske guldure, læderure og lignende. Det er generelt tidløse ure, som alle kan gå med. Fælles for alle Tissot ure er den ekstremt høje kvalitet til en rigtig god pris. Derfor er det et godt sted at starte, hvis du går efter et brand, der er kendt, som laver god kvalitet uden at priserne er ubetalelige. Det var blot en lille guide til at forsøge at hjælpe dig lidt på vej til, hvad du skal kigge efter og tænke på, når du vælger ure. Kig efter brand, kvalitet og tænk på, hvad du vil bruge uret til, så er du godt på vej.