FAZION

Værd at vide om Rolex

Rolex er verdens mest anerkendte luksusmærke, når vi snakker om armbåndsure. Det er et brand, der er fyldt med prestige, hvilket det har flere rigtig gode grunde til. Rolex har nemlig optrådt i film og været gode til at patentere en lang række ting. 

Hans Wilsdorf & Davis ure

I 1905 grundlagde Hans Wilsdorf sammen med sin forretningspartner og svoger Alfred Davis – Wilsdorf & Davis Ltd. i London. I 1908 registrerede de varemærket “Rolex” og åbnede et kontor i La Chaux-de-Fonds i Schweiz. Virksomheden ændrede først officielt navnet til Rolex i 1915. Hvordan og hvorfor navnet Rolex blev valgt, er der mange ubekræftede historier om. 

Det berømte Rolex 

Rolex er blevet sat i forbindelse med mange berømtheder i det virkelige liv. Men den mest sjove forbindelse er nok med den fiktive karakter James Bond. Ian Fleming skrev alle James Bond-bøgerne, og i dem bar Agent 007 kun ure fra Rolex. 

Da bøgerne blev til film på den store biografskærm, bar James Bond naturligvis altid armbåndsure fra Rolex, så det var så autentisk som muligt. Fans af Rolex-ure påstår, at James Bond har båret Rolex i mindst otte af filmene – blandt andet i filmene Goldfinger og License to Kill.  

Facts om Rolex

I 1910 var Rolex det første armbåndsur i verden, der modtog det schweiziske certifikat for kronometrisk præcision. Dette certifikat blev uddelt af det officielle Watch Rating Center i Bienne. Allerede i 1926 patenterede Rolex det første vandtætte ur. Og i 1945 var året, hvor Rolex kom med det første armbåndsur, der også viste datoen.