FAZION

Guide: Sådan vælger du de bedste sandaler til dine fødder

De fleste sætter udseende og pris over komfort, men det er faktisk ikke helt ligegyldigt, hvilke sandaler du vælger, hvis du vil undgå ømme fødder i sommervarmen.

Selv hen på sensommeren bugner skobutikkerne af sandaler. Det takket være det lune sommervejr, der, når sommeren er rigtig god, strækker sig langt ind i september. Det kan dog være svært at vælge, for hvilke sandaler er de rigtige for netop dine fødder? Her er, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter nye sandaler.

En god sandal skal sidde fast på foden

De rigtige sandaler for dig er først og fremmest nogle, der passer ordentligt til din fod. De skal sidde fast på foden, så de ikke glider af, når du går. Det er derfor en god idé at vælge en sandal med hælkappe, der omslutter og støtter foden, så du kan bevæge dig frit uden konstant at skulle krumme tæerne for, at sandalerne følger med. Det er ikke sundt i længden, da du kan risikere at udvikle krogede tæer som følge af for hyppig overanstrengelse. Det er vigtigt, at både tæerne og resten af din fod kan slappe af i sandalerne.

Vælg en bøjelig sål med stødabsorbering

Udover at dine nye sandaler skal sidde godt fast på fødderne, skal de naturligvis også være gode at gå i. Derfor er en bøjelig sål at foretrække, da den tillader foden den mest naturlige gangart. Jo stivere og mere ufleksibel en sål er, des mere unaturligt vil du blive tvunget til at gå i sandalerne. Vælg derfor en sål med så god en bøjelighed som muligt. Det er samtidig vigtigt, at sålen er stødabsorberende med en god, tyk bund, der skåner kroppen for stød, når du går.

Tænk over hvilke behov sandalen skal udfylde

Det er naturligvis ikke helt ligegyldigt, hvornår du skal bruge dine nye sandaler, og om du har særlige behov, der kræver speciallavet fodtøj. Hvis du blot mangler et par sandaler til brug hjemme, der er nemme at stikke fødderne i, når du skal ud efter avisen i postkassen, så er de klassiske sandaler fra H2O Sportswear et godt bud. Andre formål kræver dog mere komfortabelt fodtøj, der, som tidligere nævnt skal være både fleksibelt, stødabsorberende og sidde godt fast på fødderne. Du finder et godt udvalg af sandaler til kvinder fra kendte mærker som Billi Bi og Birkenstock hos rikkesolberg.dk, hvor du også kan købe nyt og matchende sommertøj til dine sandaler. Med andre ord kan indkøb af den komplette garderobe til sensommerens lune temperaturer klares nemt og hurtigt på et og samme sted.