Det er efterhånden ingen hemmelighed, at de færreste bryder sig om at bruge cykelhjelm. Dette har i en længere periode været problematisk, både for voksne og små. Voksne ser i højere grad at deres børn bruger cykelhjelm, alt imens de selv foretrækker cykelturen uden cykelhjelm. Dette er både forvirrende og svært for de yngste i familien, hvilket netop er hvorfor man konsekvent altid burde benytte sig af en cykelhjelm. Årsagen ligger oftest i, at cykelhjelmen i manges øjne ikke er særlig smart, dog er cykelhjelmen uden tvivl ved at få et comeback i de danske hjem, og hvis du ønsker at være et godt forbillede for de yngste i trafikken, eller glæde dit barn med en smart cykelhjelm, så vil du her få 3 gode eksempler på, hvilke cykelhjelme der er på mode lige nu.

Nutcase cykelhjelm
Der er ingen tvivl om, at blandt cykelhjelme for både mænd, kvinder og børn, så er en cykelhjelm fra Nutcase uundgåelig. Nutcase har formået at fremstille en cykelhjelm, der derudover også kan anvendes til BMX og skating, som er stilfuld og enkel, hvilket har stor betydning for cyklister i dag. For dem der blot benytter sig af cyklen som et transportmiddel i ny og næ, er det rart med en diskret og simpel cykelhjelm, der hverken er for højtråbende eller omstændig at have at gøre med, idet man måske helst så sig fri for den. Dog har Nutcase alligevel været i stand til at appellere til dem, der førhen ikke så cykelhjelm som en mulighed, idet den både anvendes af cyklister såvel som skatere, hvilket gør den lidt mere almindelig i gadebilledet.

LED-lys cykelhjelm
For dem der også ønsker at indtænke en vis sikkerhed i deres cykelhjelm, er cykelhjelme med LED-lys også blevet ualmindeligt populære. Det indbyggede LED-lys gør de yngste såvel som voksne mere trafiksikre, hvilket især er fordelagtigt når tågen ligger tungt i luften. Her vil man også være garderet, hvis en lygte på uheldigvis springer imens man cykler, idet LED-lyset fortsat sørger for at man bliver set af sine medtrafikanter. Cykelhjelmene med indbygget LED-lys er dog bestemt ikke en erstatning af cykellygter, derimod er det et yderst velegnet supplement, især til de nye cyklister, som bør holde sig ekstra bemærket. Cykelhjelmene med indbygget LED-lys fås oftest i en lidt mere sporty model, men udvalget er tilpasset både mænd, kvinder og børns smag.

Airbag cykelhjelm

For dem der kunne være interesseret i et banebrydende produkt, der kun er synlig når uheldet er ude, så er den smarte airbag cykelhjelm uden tvivl et foretrukne. Firmaet Hövding står bag den innovative airbag cykelhjelm, der består af en elektronisk cykelkrave. Cykelkraven benyttes under cykelturen, og aktiveres ved hjælp af lynlåsen der knappes i siden. Cykelkraven er fremstillet således, at uvante bevægelser, såsom ved et styrt, registreres og en airbag udløses. Denne airbag vil beskytte fra hals og op over hovedet, hvilket giver en komplet beskyttelse selv ved de værste styrt. Denne type “cykelhjelm” er bestemt et populært valg blandt dem der ikke finder cykelhjelmen i sig selv smart eller behagelig at have på, og med sikkerheden i top er dette uden tvivl et godt alternativ til den traditionelle cykelhjelm.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *